phoenixNAP en Intel helpen TGen een platform te bouwen voor het delen van onderzoeksgegevens over het COVID-19 (SARS-CoV-2) genoom

Phoenix, AZ, 23 december 2020 - phoenixNAP®, een wereldwijde IT-dienstverlener die op beveiliging gericht is cloud infrastructuur, toegewijd servers, colocatie en gespecialiseerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) technologieoplossingen, een casestudy aangekondigd waarin de samenwerking met Intel® wordt beschreven bij het bouwen van een IT-platform voor een COVID-19-project door Translational Genomics Research Institute (TGen), een filiaal van City of Hope.

In een poging om de wereldwijde strijd tegen COVID-19 te helpen, stelde TGen de oprichting voor van een gecentraliseerd platform voor het delen van kennis en informatie tussen onderzoekers van over de hele wereld. Het platform is bedoeld om automatisch gegevens met betrekking tot COVID-19-gesequentieerde genomen uit meerdere bronnen te halen en een geaggregeerde dataset te bieden om vergelijkend onderzoek mogelijk te maken. Dit zou helpen om voorheen niet-gekarakteriseerde elementen in het SARS-CoV-2-genoom te identificeren en belangrijke correlatie tussen deze elementen te observeren met het oog op het verbeteren van diagnostiek, vaccinconstructies en behandelingen voor COVID-19.

Gezien het volume en de complexiteit van biomedische gegevens, had het platform krachtige hardware nodig om naadloze verwerking, betrouwbare opslag en wereldwijde beschikbaarheid te garanderen. phoenixNAP en Intel hebben samengewerkt om een ​​oplossing op maat te bieden om aan deze behoeften te voldoen. phoenixNAP's hardware-as-a-service (HaaS) aangedreven door Intel® Xeon® Dual Gold 6258R CPU's en Intel NVMe's (P4610) met Intel VROC, Intel NIC's en Intel Optane ™ persistent geheugen voldeed aan de behoeften van het project. De ultrasnelle netwerkervaring wordt mogelijk gemaakt door een aangepaste implementatie van Intel® Tofino ™ programmeerbare Ethernet-switchproducten, die Intel® aanbiedt sinds de overname van Barefoot Networks in juni 2019.

“We hadden een robuuste computeromgeving nodig voor grote datavolumes en geavanceerde analytische tools. We hebben een rekeninfrastructuur onderhouden met phoenixNAP jarenlang, maar we moesten het uitbreiden en aanpassen om dit project te ondersteunen. We hebben een meer gestroomlijnde, krachtige infrastructuur die ons voldoende stroom en geheugen zal geven, terwijl we tegelijkertijd een grote mate van flexbruikbaarheid naarmate ons onderzoek zich uitbreidt. Intel Optane PMem kwam naar voren als een logische oplossing om grote datasets te ondersteunen ”, aldus Glen Otero, VP Scientific Computing, TGen.

“De gezondheidszorg wordt intelligenter, gedistribueerd en persoonlijker. Intel-technologieën helpen een nieuw tijdperk van slimme, verbonden, op waarde gebaseerde patiëntenzorg, medische en bewaking op afstand, individueel op maat gemaakte behandelplannen en efficiëntere klinische operaties mogelijk te maken. Intel-enabled technologieën helpen de workflow te optimaliseren om de onderzoeks- en ontwikkelingskosten te verlagen, de operationele efficiëntie te verbeteren, de time-to-market te versnellen en de gezondheid van de patiënt te verbeteren, ”aldus Rachel Mushahwar, VP en GM, Intel US Sales, Enterprise, Government en Cloud Server Aanbieders.

“TGen doet elke dag geweldig werk en dit project is een van de voorbeelden van hoe ze actief werken aan levensveranderende resultaten. We bespraken hun project en wisten dat Intel open zou staan ​​om met ons samen te werken om er een goed platform voor te bouwen. We zijn verheugd dat we de kans hebben om met zowel Intel als TGen samen te werken aan iets dat relevant is voor de hele wereld ”, aldus Ian McClarty, President van phoenixNAP.

TGen heeft tot dusver verschillende nieuwe kenmerken in het SARS-CoV-2-genoom geïdentificeerd en blijft zich concentreren op het leveren van nieuwe bijdragen aan de oorzaak. Het project speelt in op een cruciale behoefte van de wereldwijde biomedische gemeenschap en belooft verder onderzoek naar COVID-19 te verbeteren. Het toont ook het potentieel aan van het gebruik van innovatieve technologie om een ​​verschil te maken in de levens van miljoenen mensen.

Download de volledige casestudy hier: https://phoenixnap.com/company/customer-experience/tgen

Over ons phoenixNAP

phoenixNAP® is een wereldwijde IT-dienstverlener met een focus op cyberveiligheid en compliance-gereedheid, wiens vooruitstrevende Infrastructure-as-a-Service-oplossingen worden geleverd vanuit strategische edge-locaties over de hele wereld. Haar cloud, toegewijd servers, hardware-leasing en colocatie-opties zijn gebouwd om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van IT-bedrijven. Het bieden van uitgebreide oplossingen voor noodherstel, een met DDoS beveiligd wereldwijd netwerk, hybride IT-implementaties met op software en hardware gebaseerde beveiliging, phoenixNAP ondersteunt volledig de business continuity planning van haar klanten. Schaalbare en veerkrachtige opex-oplossingen aanbieden met deskundig personeel om te helpen, phoenixNAP ondersteunt groei en innovatie in bedrijven van elke omvang die hun digitale transformatie mogelijk maken. Bezoek www.phoenixnap.com en volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube voor meer informatie.

phoenixNAP is een Premier Service Provider in de VMware® Cloud Provider Program en een Platinum Veeam® Cloud & Serviceproviderpartner. phoenixNAP is ook een PCI DSS Validated Service Provider en de vlaggenschipfaciliteit is SOC Type 1 en SOC Type 2 gecontroleerd

Medienkontakt

Bojana Dobran
Product Marketing Manager
phoenixNAP
[e-mail beveiligd]
1-480-401-0271