phoenixNAP Implementeert Crown Castle IP Transit op zijn vlaggenschip Data Center in Feniks

phoenixNAP Implementeert Crown Castle IP Transit op zijn vlaggenschip Data Center in Feniks

phoenixNAP voegt Crown Castle toe aan zijn vezelrijke carrierhotel om de connectiviteitsopties van hun klanten verder te verbeteren

Phoenix, Arizona, 19 april 2023 - phoenixNAP®, een wereldwijde IT-dienstverlener die op beveiliging gericht is cloud infrastructuur, toegewijd servers, colocatie en gespecialiseerde Infrastructure-as-a-Service-technologieoplossingen, hebben vandaag aangekondigd dat Crown Castle, de grootste aanbieder van gedeelde communicatie-infrastructuur in het land, een Point of Presence (PoP) heeft opgericht op zijn data center in Phoenix, Arizona. Deze nieuwe implementatie breidt de carrier-opties voor phoenixNAP's klanten en biedt een nieuw, strategisch interconnectiviteitspunt voor Crown Castle.

Crown Castle levert draadloze, glasvezel- en toegevoegde glasvezeloplossingen van meer dan 900 verbonden data centers, PoP's en Central Offices (CO's) om connectiviteit met hoge bandbreedte mogelijk te maken voor belangrijke zakelijke klanten, waaronder carrierhotels, data centers en contentproviders. Met meer dan 85,000 routemijlen aan glasvezel is het netwerk van Crown Castle nu toegankelijk vanaf phoenixNAP's carrier-neutrale Meet-Me-Rooms. Hierdoor kunnen organisaties hun aanwezigheid op een betaalbare manier uitbreiden en gebruikmaken van betrouwbare, snelle netwerkbronnen van een enterprise-grade data center milieu.

“We zijn verheugd dat we Crown Castle hebben geïntroduceerd in onze carrier-neutral data center om extra connectiviteitsopties te bieden voor onze klanten en huurders”, zegt Ron Cadwell, CEO en oprichter van phoenixNAP. “Dit stelt organisaties en overheden van alle soorten en maten in staat om op een kosteneffectieve manier hun gegevensoverdrachtsnelheid en -doorvoer te verhogen met meer redundantie. Bovendien zal het bedrijven directe toegang bieden tot de ultramoderne, 5G-ready data-intensieve technologieën van Crown Castle, rechtstreeks vanuit onze vlaggenschipfaciliteit.”

phoenixNAP's data center is een AZRamp-, SOC 1-, SOC 2- en PCI DSS-gecertificeerde faciliteit die maximale beveiligings- en redundantieniveaus biedt voor latentie- en compliancegevoelige workloads. De services die beschikbaar zijn vanuit de faciliteit omvatten colocatie, hardwareleasing, API-gestuurde dedicated servers, en beveiligd door ontwerp cloud oplossingen en toonaangevend in de branche backup en DR-opties. De faciliteit ligt in de buurt van belangrijke binnenlandse en internationale glasvezelroutes en maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van het bedrijf van 18 data centers en PoP's.

phoenixNAP's Phoenix data center locatie is uitgerust met 2 speciale, carrier-neutrale Meet-Me-Rooms met meer dan 40 netwerk-, bandbreedte- en telecomcarriers. Daar blijven bedrijven als Crown Castle voor kiezen phoenixNAP voor hun strategische PoP-implementaties blijft de faciliteit haar totale netwerkcapaciteit uitbreiden. Tegelijkertijd biedt het zijn huurders geavanceerde connectiviteitsopties en volledige neutraliteit bij het kiezen van on-net carriers.

"phoenixNAP's bewezen staat van dienst en enterprise-grade data center architectuur zijn de belangrijkste redenen om voor hun Phoenix te kiezen data center als onze Point of Presence. De aanwezigheid van Crown Castle in de faciliteit zal de connectiviteitsmogelijkheden uitbreiden voor zowel organisaties in Arizona als organisaties die hun Amerikaanse activiteiten willen uitbreiden”, aldus Shawn Graham, Fibre Sales Managing Director bij Crown Castle. “Door diensten toe te voegen aan phoenixNAP's data center, breiden we onze aanwezigheid in het westen van de VS uit, met name in de grootste interconnectiviteitshub van Arizona. Deze samenwerking zorgt voor de beste gegevensoverdrachtssnelheden in zijn klasse met maximale beveiliging en minimale kans op serviceonderbrekingen.”