Bare Metal Cloud vs. toegewijd Servers

Het kiezen van de juiste server voor uw workloads

BMC versus toegewijd Servers

Vergelijken Bare Metal Cloud en toegewijd Servers

Traditioneel toegewijd servers en modern bare metal servers hebben veel van dezelfde kenmerken. Terwijl beide server typen leveren niet-gevirtualiseerde fysieke machines met één tenant, ze verschillen in termen van provisioning, facturering en aanpassingsopties. De onderstaande tabel vergelijkt phoenixNAP's Bare Metal Cloud platform met traditionele toegewijde servers.

Kenmerk Bare Metal Cloud Dedicated Servers
Server provisioning
Volledig geautomatiseerd
Gedeeltelijke orkestratie
Leveringstijd
<2 minuten
Uren of dagen
Vooraf geïnstalleerde virtualisatie
Niet-gevirtualiseerd
Niet-gevirtualiseerd
Hardware maatwerk
Vooraf geconfigureerde instanties
Geconfigureerd op basis van de eisen van de klant
Single-tenant omgeving
Ja
Ja
Toegewijde bronnen
Ja
Ja
Per uur facturering
Ja
Nee
API- en CLI-functionaliteit
Ja
Nee
Continue uitlijning van de levering
Ja
Nee
Ondersteuning voor IaC-tools
Ja
Nee

Verschillen tussen Bare Metal Cloud en toegewijd Servers uitgelegd

Server provisioning

Server provisioning

Ook al toegewijd servers ondersteunen particle orchestration, provisioning en implementatie ervan is een handmatig proces. Datacenter-technici configureren en passen dedicated servers met de hand volgens de hardwarespecificaties van de klant.

Bare Metal Cloud servers zijn gegroepeerd in vooraf geconfigureerde server instantietypen die gebruikers automatisch kunnen leveren en implementeren zonder menselijke tussenkomst.

Leveringstijd

Leveringstijd

Afhankelijk van de complexiteit van de implementatie, duurt het uren en dagen tot weken of zelfs maanden om toegewijd te leveren servers.

Dankzij automatisering kan een of meer Bare Metal Cloud gevallen duurt minder dan 120 seconden, terwijl het ontmantelingsproces onmiddellijk plaatsvindt.

Vooraf geïnstalleerde virtualisatielaag

Vooraf geïnstalleerde virtualisatielaag

Bare Metal Cloud en toegewijd servers worden niet geleverd met vooraf geïnstalleerde hypervisors of andere virtualisatielagen. Gebruikers kunnen echter hun gewenste hypervisor of container-engine toevoegen.

Bij afwezigheid van virtualisatie, beide server typen stellen gebruikers in staat om het volledige prestatiepotentieel van fysieke CPU, RAM en opslagbronnen te benutten. En met beheerderstoegang op rootniveau hebben gebruikers meer vrijheid om hun omgevingen te optimaliseren en aan te passen om specifieke workloads te ondersteunen.

Hardware maatwerk

Hardware maatwerk

Bare Metal Cloud servers bieden beperkte aanpassingsmogelijkheden op het gebied van hardware, maar gebruikers kunnen kiezen uit 20 verschillende vooraf geconfigureerde instantietypen.

Toegewijd servers zijn in hoge mate aanpasbaar en kunnen worden voorzien van specifieke hardwarecomponenten op basis van de specifieke eisen van de klant.

Single-tenant omgeving

Single-tenant omgeving

Te gebruiken zowel server typen zijn omgevingen met één tenant, wat betekent dat ze slechts één klant ondersteunen. Het resultaat is dat het zogenaamde "lawaaierige buur" -effect wordt geëlimineerd, waardoor de gebruiker meer controle heeft over prestaties en beveiliging.

Toegewijde bronnen

Toegewijde bronnen

Er is geen delen van bronnen tussen meerdere gebruikers op dezelfde computer in Bare Metal Cloud of toegewijd server omgevingen. Alle serverDe fysieke reken-, geheugen- en opslagbronnen zijn exclusief bestemd voor één klant.

Facturatie Gegevens

Facturatie Gegevens

Bare Metal Cloud servers worden per uur gefactureerd op basis van betaling per gebruik. Klanten kunnen een server bijvoorbeeld voor een paar uur of dagen en betaal alleen voor de verbruikte middelen. Klanten die gegarandeerde beschikbare middelen nodig hebben, kunnen echter profiteren van Reserveringen. Deze optie voor maandelijkse facturering is ideaal voor degenen die willen reserveren Bare Metal Cloud middelen voor een langere periode.

Toegewijd servers omvatten meestal maandelijkse of jaarlijkse factureringsplannen en providers vereisen gewoonlijk dat klanten langetermijncontracten ondertekenen. Over het algemeen bieden providers geen factureringsplannen op uurbasis voor dedicated servers.

Nieuwste hardware

Nieuwste hardware

Als vuistregel, Bare Metal Cloud servers zijn uitgerust met de nieuwste CPU-, RAM- en opslagcomponenten. Aan de andere kant, toegewijd servers worden vaak geassocieerd met low-end of verouderde hardware, maar dat is niet altijd het geval.

phoenixNAP's FlexServers zijn toegewijd servers aangedreven door de volgende generatie schaalbare CPU-technologieën van Intel, hardwarecomponenten van Supermicro en geavanceerde NVMe-schijven.

Continue uitlijning van de levering

Continue uitlijning van de levering

Als een automatiseringsklaar platform, Bare Metal Cloud is op maat gemaakt voor het aandrijven van bouwen en testen servers in CI / CD-pijpleidingen. Met root-level toegang tot de hardware hebben teams meer controle om hun omgevingen af ​​te stemmen op prestaties, waardoor ze meer rekenkracht per dollar krijgen. Gebruikers kunnen ook gebruikmaken van op maat gemaakte API- en CLI-hulpprogramma's, evenals verschillende infrastructuur- en code-engines om bronnen programmatisch te beheren. Bare Metal Cloud is volledig compatibel met Terraform, Ansible en Pulumi en binnenkort komen er meer IaC-modules.

Toegewijd servers zijn niet klaar voor automatisering, ondersteunen geen aangepaste API's en CLI's en zijn niet compatibel met Infrastructure as Code engines by design.

Probeer Bare Metal Cloud voor slechts $ 0.10/uur!

Leren hoe

phoenixNAP Bare Metal Cloud en toegewijd Servers Oplossingen

Naast Bare Metal Cloud, phoenixNAP biedt ook een breed scala aan traditionele toegewijde server oplossingen. Elk server optie is op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften en vereisten van moderne bedrijven die in verschillende branches actief zijn.

Bare Metal Cloud

BMC is gebouwd voor DevOps door DevOps. Het is gericht op VP's van Engineering die hun CI / CD-pijplijnen op een volledig geautomatiseerde fysieke locatie willen uitvoeren server infrastructuur. Met API-gestuurd server levering en compatibiliteit met IaC-tools, BMC is uitgerust met alle tools die DevOps-teams nodig hebben om kwaliteitssoftware sneller en gemakkelijker op de markt te brengen.
Lees Meer

Dedicated Servers

phoenixNAPis toegewijd servers en FlexServers oplossingen zijn afgestemd op de eisen van hostingproviders, resellers en bedrijven die gebruik willen maken van krachtige single-tenant servers bij een OpEx-model. Deze oplossingen zijn ideaal voor het uitvoeren van virtualisatie, databases, HPC en streaming- en gaming-workloads.
Lees Meer

Naleving en beveiliging

Hardware-as-a-Service (HaaS)

Startups en ontwikkelaars die grootschalige infrastructuur bouwen, kunnen kiezen voor phoenixNAP's Hardware as a Service-oplossing. Deze hardwareleaseservice biedt zeer aanpasbare hardwareopties, wereldwijde schaalbaarheid en budgetvriendelijke prijzen. Het omvat ook SLA-ondersteunde SLA's, DDoS-bescherming en fulltime beheerde ondersteuning.
Lees Meer

Sluit je aan bij de Bare Metal Cloud Ontwikkelaarsgemeenschap

Slack

Chat met ons op Slack

Word onderdeel van het Bare Metal Cloud community op Slack om te chatten met ontwikkelaars en andere gebruikers, vragen te stellen en nieuwe functies aan te vragen.

Lid worden

GitHub

Bekijk ons ​​op GitHub

Download IaC-modules, gebruik GitHub-acties om te implementeren servers, blijf op de hoogte van nieuwe releases en draag bij aan onze open-sourceprojecten.

Lid worden

Hulp nodig bij het kiezen van de beste server optie voor uw bedrijf?

Onze oplossingsdeskundigen staan ​​klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Contact