Infrastructuur als code

Vereenvoudiging van complexe infrastructuurimplementaties

Infrastructuur als code

Wat is infrastructuur als code?

Met Infrastructure as Code (IaC) kunnen DevOps-teams automatiseren cloud resource-implementaties met eenvoudige voor mensen leesbare code-instructies. Het is net zo eenvoudig als het schrijven van een tekstbestand en het uitvoeren ervan om iets van te maken, verwijderen of wijzigen servers, containers en apps naar netwerken of volledige omgevingen. phoenixNAP's Bare Metal Cloud is geïntegreerd met de meest populaire IaC-tools om een ​​gestroomlijnde platformvoorziening en -beheer te garanderen.

Programmeerbare infrastructuur

Programmeerbare infrastructuur

Ontwikkelaars behandelen infrastructuur als software en gebruiken code om het gewenste te definiëren cloud resources en voer scripts uit om ze te implementeren.

Programmeerbare infrastructuur

Automated cloud voorziening van middelen

Infrastructure as Code neemt het handmatige werk uit de levering van bronnen door te vertrouwen op robuuste API's en automatiseringsengines.

Programmeerbare infrastructuur

Rijk open-source ecosysteem

De meest gebruikte Infrastructure as Code tools zijn open-source, gratis te gebruiken en hebben een sterke community achter zich.

Waarom is infrastructuur als code belangrijk?

Infrastructure as Code speelt een cruciale rol in DevOps omdat het helpt om 'omgevingsafwijkingen' te voorkomen. Dit gebeurt wanneer ontwikkel-, staging- en productieomgevingen niet identiek zijn, wat resulteert in storingen en incompatibiliteitsproblemen. IaC verkleint de kans op een verkeerd geconfigureerde infrastructuur aanzienlijk, omdat het ontwikkelaars in staat stelt identieke omgevingen te repliceren met een enkel configuratiebestand.

Hoe IaC werkt?

Er zijn twee benaderingen van IaC: imperatief en declaratief. De imperatieve benadering is gecentreerd rond het definiëren van een reeks opdrachten die moeten worden uitgevoerd om de gewenste resultaten te bereiken. De declaratieve benadering is meer flexible. Het stelt ontwikkelaars in staat de beoogde staat van de infrastructuur te beschrijven en omvat het uitvoeren van controles om te bepalen of de infrastructuur zich al in de gewenste staat bevindt.

Programmeerbare infrastructuur

Install

Installeer de juiste Infrastructure as Code-module op uw systeem. U doet dit door een eenvoudige CLI-opdracht uit te voeren.

Programmeerbare infrastructuur

Waarmerken

Maak een account aan bij uw serviceprovider en haal de juiste API-authenticatietokens op.

Programmeerbare infrastructuur

Definiëren van

Open een code-editor en maak een script door de gewenste infrastructuurbronnen te definiëren met eenvoudige code-instructies.

Programmeerbare infrastructuur

Uitvoeren

Voer een eenvoudige CLI-opdracht uit om het script uit te voeren. Leun achterover en ontspan terwijl automatisering uw infrastructuur implementeert.

visfuik

visfuik

Creëer identieke omgevingen met hetzelfde script om consistentie te garanderen tussen testen, staging en productie.

IaC voordelen en voordelen

visfuik

Voorkom fouten en verkeerde configuraties

Automatiseringsgestuurde provisioning minimaliseert het risico op menselijke fouten en voorkomt de inzet van verkeerd geconfigureerde infrastructuur, waardoor consistentie in verschillende soorten omgevingen wordt gegarandeerd.

visfuik

Productiviteit verhogen

Infrastructure as Code helpt DevOps-teams productief te blijven door hen in staat te stellen zich te concentreren op het bouwen van software in plaats van het handmatig inrichten en onderhouden van hardware.

Kosten verlagen

Bespaar kosten

Met de optie om ongebruikte resources van meerdere providers onmiddellijk buiten gebruik te stellen, kunnen organisaties hun cloud infrastructuurkosten.

Kosten verlagen

Consistentie behouden

Het DevOps-team kan configuratiesjablonen hergebruiken om de infrastructuurconsistentie te behouden, herhaalbare taken te automatiseren en inrichtingsschema's te versnellen.

Verbeter de beveiliging

Verbeter de beveiliging

Programmeerbare infrastructuur maakt het uitvoeren van continue tests eenvoudiger, waardoor organisaties beveiligingsstandaarden in verschillende omgevingen effectiever kunnen afdwingen.

Verbeter de beveiliging

Gemakkelijk samenwerken

Implementatiescripts kunnen worden opgeslagen in versiebeheersystemen, zodat meerdere teamleden configuraties kunnen bekijken, wijzigingen kunnen volgen en samen kunnen werken aan nieuwe implementaties.

Infrastructuur als codetools voor Bare Metal Cloud?

phoenixNAP's Bare Metal Cloud server platform wordt geleverd met geïntegreerde ondersteuning voor een aantal populaire Infrastructure as Code-tools. Gebruik de Bare Metal Cloud API en CLI met elk van deze IaC-engines om snel te implementeren servers, besturingssystemen, containers en apps.

Terraform-logo

Terraform

Maak gebruik van de krachtige functies van Terraform om te orkestreren Bare Metal Cloud server implementaties met gemak. Terraform is open-source en gratis te gebruiken.

Implementeer met Terraform

Ansible

Ansible

Creëer een productievere workflow voor infrastructuurimplementatie met Ansible en elimineer repetitieve taken door herbruikbare Ansible Playbooks te schrijven.

Implementeer met Ansible

Pulumi

Pulumi

Met Pulumi kunt u definiëren en implementeren Bare Metal Cloud machines en andere bronnen die echte programmeertalen gebruiken, zoals Python, JavaScript of Go.

Implementeer met Pulumi

Resources

Resources

Krijg praktische kennis over het gebruik van infrastructuur als codetools voor Bare Metal Cloud en blijf op de hoogte van de laatste IaC-trends en -technologieën op onze blog.

Probeer Bare Metal Cloud voor slechts $ 0.10/uur!

Leren hoe