phoenixNAP IT-woordenlijst

Meest populaire IT-voorwaarden

Maandelijkse nieuwsbrief voor ontwikkelaars
Een maandelijkse samenvatting van onze belangrijkste inhoud over DevOps-tools en -trends, cloud-native technologieën, open-source projecten en infrastructuuroplossingen. 
Het bevat ook praktische handleidingen en handige stapsgewijze zelfstudies.
NIEUWSBRIEF

Termijn van de dag

Wat is Recovery Point Objective (RPO)?

Recovery Point Objective (RPO) vertegenwoordigt de maximale hoeveelheid gegevens die een organisatie kan verliezen in het geval van een calamiteit voordat deze gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering. RPO is gekoppeld aan RTO, de maximaal toegestane hoeveelheid downtime die een bedrijf kan doorstaan. Het instellen van een goede RPO is cruciaal om te bepalen hoe vaak een organisatie een backup verliezen te minimaliseren.

Als een bedrijf bijvoorbeeld een RPO van 30 minuten heeft, betekent dit dat het de hoeveelheid verloren gegevens gedurende die 30 minuten voordat de gebeurtenis aanzienlijke schade aanricht. Organisaties vermijden substantiële financiële en operationele impact door zorgvuldig te definiëren backup en herstelstrategieën om RPO's te matchen.


resource Library

Blader door technische whitepapers en e-boeken over cyberbeveiliging, IaaS, DevOps, virtualisatie, DRaaS en nog veel meer. 
GA NAAR DE BIBLIOTHEEK