Wat is multithreading?

18 april 2022

Multithreading is een CPU functie die de uitvoering van meerdere threads tegelijk mogelijk maakt met dezelfde bronnen. Een thread is een kleine set instructies die onafhankelijk van elkaar in het hoofdproces wordt uitgevoerd. Multi-core CPU's voeren veel threads tegelijk uit om de algehele prestaties en het reactievermogen van applicaties te verbeteren.

Verzoeken aan de CPU van één thread onderbreken andere verzoeken van verschillende threads niet. Om deze reden maakt multithreading het mogelijk om gelijktijdige taken uit te voeren. Met sneller schakelen tussen de threads dan tussen verschillende processen, is multithreading een integraal onderdeel van moderne besturingssystemen.


Anastasia
Spasojević
Anastazija is een ervaren contentschrijver met kennis en passie voor cloud computergebruik, informatietechnologie en onlinebeveiliging. Bij phoenixNAP, richt ze zich op het beantwoorden van brandende vragen over het waarborgen van de robuustheid en veiligheid van gegevens voor alle deelnemers aan het digitale landschap.