Wat is zakelijke flexibiliteit?


Business Agility is het idee dat een bedrijf zal gedijen als het klaar is om innovatieve organisatorische en digitale oplossingen te gebruiken om te reageren op veranderingen in de markt en nieuwe kansen te grijpen.

Het succes van het idee hangt af van het vermogen om zakelijke projecten holistisch te benaderen. Een agile bedrijf heeft afdelingen en hiërarchie, maar het succes van elk project ligt in de interdepartementale samenwerking en bijdrage van individuen.

Om wendbaar te worden, moet een bedrijf twee virtuele netwerken opzetten: het ene is een traditioneel hiërarchisch netwerk en het andere projectgebaseerd, ook wel een waardestroomnetwerk genoemd. Het hiërarchische netwerk maakt traditioneel beheer en rapportage mogelijk, maar het waardestroomnetwerk is zelfsturend, zelforganiserend en draagt ​​als team bij aan een specifiek project.

Dankzij zakelijke wendbaarheid kunnen bedrijven reageren op trends en snelle veranderingen zonder in te leveren op hun organisatorische stabiliteit en essentiële bedrijfsprocessen.