Wat is een subdomein?

27 september 2022

Een subdomein is een stukje informatie dat is toegevoegd voordat het domein van het tweede niveau webmasters gebruiken om verschillende secties van een website te organiseren.

Een voorbeeld is een webmaster die een subdomein wil toevoegen aan een domein (voorbeeldwebsite.com) om de website's te scheiden blog van de rest van de inhoud op het primaire domein. Het topleveldomein is de extensie (.com), terwijl het domein op het tweede niveau de naam van de website is (voorbeeldwebsite).

De webmaster kan een subdomein aanmaken via de bestandsbeheerder van zijn hostingprovider door de gewenste naam van het subdomein in het daarvoor bestemde veld in te voeren. Een gangbare praktijk voor blog subdomeinen voegt het woord toe blog vóór het domein van het tweede niveau. In dit geval is de blog zou toegankelijk zijn door te bezoeken blog.voorbeeldwebsite.com.


Anastasia
Spasojević
Anastazija is een ervaren contentschrijver met kennis en passie voor cloud computergebruik, informatietechnologie en onlinebeveiliging. Bij phoenixNAP, richt ze zich op het beantwoorden van brandende vragen over het waarborgen van de robuustheid en veiligheid van gegevens voor alle deelnemers aan het digitale landschap.