Wat is een opslagplaats?

18 april 2022

Een repository, of repo, is computeropslag voor het onderhouden van gegevens of softwarepakketten. Deze locatie bevat bestanden, databanken, of informatie die is georganiseerd voor snelle toegang via een netwerk of rechtstreeks. Een repo maakt het mogelijk om gegevens te consolideren met een versiebeheersysteem om metagegevens op te slaan voor elk bestand en logwijzigingen.

Softwarerepositories stellen gebruikers in staat om specifieke gegevens, code of softwarepakketten in een beveiligde omgeving te lokaliseren en te verkrijgen met behulp van toegangscontrole- en authenticatiesystemen. Enkele van de meest bekende gehoste softwarebronnen zijn GitHub, BitBucket en SourceForge.


Anastasia
Spasojević
Anastazija is een ervaren contentschrijver met kennis en passie voor cloud computergebruik, informatietechnologie en onlinebeveiliging. Bij phoenixNAP, richt ze zich op het beantwoorden van brandende vragen over het waarborgen van de robuustheid en veiligheid van gegevens voor alle deelnemers aan het digitale landschap.