SQL-definitie - Wat is SQL?

3 mei 2023

SQL (Structured Query Language) is een standaard programmeertaal voor het beheren en manipuleren relationele databases.

Met SQL kunnen programmeurs tabellen en gegevens maken, wijzigen en verwijderen een database, evenals het ophalen en analyseren van gegevens via verschillende zoekopdrachten door de daarin opgeslagen gegevens te manipuleren.

SQL is een declaratieve taal, wat betekent dat gebruikers aangeven wat ze met de gegevens willen doen. Het databasebeheersysteem beslist over de details en voert de opdracht uit om het resultaat te krijgen.

SQL's flexibility maakt complexe gegevensmanipulatie mogelijk, waardoor het een populaire keuze is bij het ontwikkelen van een breed scala aan programma's, van eenvoudige webapplicaties tot bedrijfssoftware. Het wordt ook veel gebruikt in Data analytics.


Anastasia
Spasojević
Anastazija is een ervaren contentschrijver met kennis en passie voor cloud computergebruik, informatietechnologie en onlinebeveiliging. Bij phoenixNAP, richt ze zich op het beantwoorden van brandende vragen over het waarborgen van de robuustheid en veiligheid van gegevens voor alle deelnemers aan het digitale landschap.