Wat is NTLM (New Technology LAN Manager)?

25 april 2023

NTLM, of New Technology LAN Manager, is een reeks authenticatieprotocollen die biedt authenticatie, integriteiten vertrouwelijkheid voor gebruikers, met name in Windows-netwerkomgevingen. Microsoft introduceerde NTLM met Windows NT om het oudere te vervangen LAN Manager (LM) authenticatieprotocol.

Ondanks het wijdverbreide gebruik in oudere Windows-systemen, is NTLM bekritiseerd vanwege zijn beveiligingsproblemen. Microsoft heeft veiligere authenticatieprotocollen ontwikkeld, zoals Kerberos, dat nu het standaardprotocol is voor op Windows gebaseerde netwerken. NTLM wordt nu gebruikt als een backup authenticatieprotocol als Kerberos wordt niet ondersteund of geconfigureerd.


Anastasia
Spasojević
Anastazija is een ervaren contentschrijver met kennis en passie voor cloud computergebruik, informatietechnologie en onlinebeveiliging. Bij phoenixNAP, richt ze zich op het beantwoorden van brandende vragen over het waarborgen van de robuustheid en veiligheid van gegevens voor alle deelnemers aan het digitale landschap.