NCCJ Betekenis (Native Code Compiler voor Java)

24 juni 2024

Een Native Code Compiler voor Java vertaalt Java bytecode rechtstreeks in machinecode, waardoor Java-applicaties kunnen worden uitgevoerd met de prestatievoordelen van native uitvoerbare bestanden. Deze aanpak omzeilt de noodzaak van een Java Virtual Machine (JVM) tijdens runtime, wat resulteert in snellere opstarttijden en verbeterde runtime-efficiëntie.

native code-compiler voor Java

Wat is een native code-compiler voor Java?

Een Native Code Compiler voor Java is een tool die Java-bytecode omzet in machinespecifieke code, waardoor Java-applicaties als native uitvoerbare bestanden op een bepaald platform kunnen worden uitgevoerd. Dit compilatieproces elimineert de noodzaak van een Java Virtual Machine (JVM) tijdens de uitvoering, wat leidt tot aanzienlijke verbeteringen in de opstarttijd en runtime prestaties.

Door bytecode rechtstreeks naar machinecode te vertalen, kan de compiler zorgt ervoor dat de applicatie de volledige rekenkracht en specifieke kenmerken van de hostarchitectuur kan benutten. Deze methode is vooral gunstig voor prestatiekritieke toepassingen, zoals toepassingen die real-time verwerking vereisen of die werken in omgevingen met beperkte middelen.

Het compileren van native code helpt de beveiliging te verbeteren door de aanvalsoppervlak verbonden aan de JVM. Het vereenvoudigt ook het implementatieproces door één enkel, geoptimaliseerd uitvoerbaar bestand te bieden. Ondanks deze voordelen moet de aanpak een evenwicht vinden tussen het behoud van de platformonafhankelijke mogelijkheden van Java en het beheersen van de complexiteit van het genereren en optimaliseren van native code.

Hoe werkt een native code-compiler?

Een Native Code Compiler werkt via de volgende stappen:

 1. Bytecode-invoer. De Java-broncode wordt eerst gecompileerd tot Java-bytecode met behulp van een standaard Java-compiler.
 2. Bytecode-analyse. De native codecompiler neemt de bytecode als invoer en analyseert deze op optimalisatiemogelijkheden.
 3. Code optimalisatie. De compiler voert verschillende optimalisaties uit op de bytecode om de prestaties te verbeteren, zoals inlining-methoden en het elimineren van overtollige code.
 4. Genereren van machinecodes. De geoptimaliseerde bytecode wordt vervolgens vertaald naar machinespecifieke code voor het doelplatform.
 5. Koppelen. De gegenereerde machinecode is gekoppeld aan de noodzakelijke runtimebibliotheken en andere afhankelijkheden om een ​​zelfstandig uitvoerbaar bestand te produceren.
 6. Output. De uiteindelijke uitvoer is een native uitvoerbaar bestand dat rechtstreeks op het doelplatform kan worden uitgevoerd zonder dat een JVM nodig is.

Waarom is NCCJ belangrijk?

Een Native Code Compiler voor Java (NCCJ) is om verschillende redenen belangrijk:

 • Prestatieverbetering. Door Java-bytecode rechtstreeks in machinecode om te zetten, elimineert NCCJ de noodzaak van interpretatie door de JVM, wat resulteert in snellere opstarttijden en verbeterde runtime-prestaties.
 • Efficiënt gebruik van hulpbronnen. Het uitvoeren van Java-applicaties als native uitvoerbare bestanden vermindert de overhead die gepaard gaat met de JVM, waardoor het geschikt wordt voor omgevingen met beperkte bronnen, zoals embedded systemen en mobiele apparaten.
 • Verbeterde beveiliging. Het elimineren van de JVM verkleint het aanvalsoppervlak, waardoor potentiële beveiligingskwetsbaarheden worden verminderd. Native uitvoerbare bestanden kunnen ook strenger worden gecontroleerd en beveiligd.
 • Vereenvoudigde implementatie. Eén enkel, geoptimaliseerd native uitvoerbaar bestand vereenvoudigt het implementatieproces, omdat het niet nodig is om de aanwezigheid en compatibiliteit van een JVM op het doelsysteem te garanderen.
 • Compatibiliteit met native bibliotheken. NCCJ maakt eenvoudigere integratie mogelijk met platformspecifieke bibliotheken en APIs, waardoor ontwikkelaars volledig kunnen profiteren van de onderliggende waarde hardware en besturingssysteem kenmerken.
 • Geschiktheid voor real-time toepassingen. Voor toepassingen die realtime prestaties vereisen, zoals hoogfrequente handelssystemen of realtime simulaties, biedt NCCJ de nodige uitvoeringssnelheid en betrouwbaarheid.

NCCJ-voorbeelden

Native Code Compilers voor Java (NCCJ) zijn gespecialiseerde tools die Java-bytecode vertalen naar machinespecifieke code, waardoor de prestaties en efficiëntie worden verbeterd. Hier zijn een paar opmerkelijke voorbeelden.

GraalVM

GraalVM is een krachtige runtime die voordelen biedt door de mogelijkheid om Java-bytecode vooraf te compileren in native machinecode (AOT). Dit resulteert in verbeterde opstarttijden en een kleinere geheugenvoetafdruk in vergelijking met traditionele JVM-uitvoering. GraalVM ondersteunt meerdere talen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor polyglottoepassingen. Dankzij de native image-functie kunnen ontwikkelaars zelfstandige uitvoerbare bestanden maken, wat een eenvoudiger implementatie en beter resourcebeheer mogelijk maakt.

Excelsior JET

Excelsior JET is een commerciële Java SE-implementatie die Java-applicaties compileert in geoptimaliseerde native uitvoerbare bestanden. Het richt zich op het leveren van prestatieverbeteringen, verbeterde beveiliging en vereenvoudigde distributie. Door de noodzaak van een JVM tijdens runtime te elimineren, zorgt Excelsior JET ervoor dat applicaties sneller starten en systeembronnen efficiënter gebruiken. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor desktop toepassingen, embedded systemen en andere prestatiegevoelige omgevingen.

Avian

Avian is een lichtgewicht Java Virtual Machine en native code-compiler, ontworpen om eenvoudig en efficiënt te zijn. Het kan Java-bytecode van tevoren compileren naar native code of een just-in-time (JIT) compiler gebruiken. Avian is vooral handig voor embedded systemen en omgevingen waar een JVM met volledige functionaliteit onpraktisch is.

GNU-compiler voor Java (GCJ)

GCJ maakte deel uit van de GNU Compiler Collection (GCC) en was een vroege poging om native compilatie naar Java te brengen. Hoewel het niet langer actief wordt onderhouden, heeft GCJ een waardevol proof-of-concept geleverd voor het rechtstreeks compileren van Java-code naar machinecode. Het stelde ontwikkelaars in staat native uitvoerbare bestanden en bibliotheken te produceren op basis van Java-broncode of bytecode, wat prestatievoordelen en integratie met andere door de GCC ondersteunde talen opleverde. Ondanks de stopzetting ervan maakten de bijdragen van GCJ de weg vrij voor meer geavanceerde native compilers zoals GraalVM.


Anastasia
Spasojević
Anastazija is een ervaren contentschrijver met kennis en passie voor cloud computergebruik, informatietechnologie en onlinebeveiliging. Bij phoenixNAP, richt ze zich op het beantwoorden van brandende vragen over het waarborgen van de robuustheid en veiligheid van gegevens voor alle deelnemers aan het digitale landschap.