Wat is ActiveX-besturingselement?

18 oktober 2022

Een ActiveX-besturingselement is voorgecodeerde software die is ontworpen om de functionaliteit van web browsers. Het idee achter ActiveX-besturingselementen was om codeblokken te ontwerpen die in webbrowsers konden worden ingeplugd en eenvoudige functies konden uitvoeren, zoals het afspelen van multimedia of het bewerken van documenten, zonder de noodzaak van externe software of het openen van een nieuw browservenster.

ActiveX technologie werd in 1996 door Microsoft gelanceerd en was vanaf het begin berucht om zijn beveiligingsfouten. Veel webbrowsers vermijden de technologie sinds 2015 geleidelijk en gaan over op nieuwere en veiligere oplossingen. ActiveX werd echter officieel beëindigd in juni 2022 toen Microsoft aankondigde dat Internet Explorer 11 het niet langer zou ondersteunen.


Anastasia
Spasojević
Anastazija is een ervaren contentschrijver met kennis en passie voor cloud computergebruik, informatietechnologie en onlinebeveiliging. Bij phoenixNAP, richt ze zich op het beantwoorden van brandende vragen over het waarborgen van de robuustheid en veiligheid van gegevens voor alle deelnemers aan het digitale landschap.