Case Study

NutPile maakt het internet effectief transparant.Outages en andere problemen die de toegang tot online services verhinderen, worden onmogelijk te verbergen, ongeacht de ISP of NSP. Dit creëert aansprakelijkheid voor problemen die zowel consumenten als online dienstverleners treffen.

Consumenten geven online services vaak de schuld, terwijl het in werkelijkheid een connectiviteitsprobleem is tussen hen en de service die ze proberen te bereiken. Netwerkeigenaren melden of geven problemen vaak niet toe, tenzij ze te groot zijn om te verwerpen. Online bedrijven kunnen eronder lijden wanneer gebruikers slechte recensies achterlaten of plaatsen op basis van verkeerde informatie. NutPile helpt de schuld te verleggen en geeft gebruikers ook de mogelijkheid om de prestaties van hun eigen internetservices te volgen, waardoor ze gegevens kunnen krijgen die ze hun provider kunnen laten zien voor probleemoplossing.

Aanbieders van onlinediensten kunnen tijd en geld besparen door problemen op te sporen, te ontdekken of het hun diensten of een extern netwerk betreft en details te ontvangen waaruit blijkt wanneer, waar, hoe lang en wie verantwoordelijk was voor storingen.

UITDAGING

NutPile Networks gebruikte aanvankelijk interne reken- en netwerkbronnen. Toen het bedrijf begon te groeien, besefte het management dat ze meer tijd op het netwerk doorbrachten in plaats van andere bedrijfskritische processen. Na de voordelen te hebben overwogen, besloten ze om voor het eerst een datacenter te gebruiken.

OPLOSSING

Na het bekijken van de beschikbare oplossingen, koos NutPile Networks voor phoenixNAP vanwege de ondersteuning, beschikbaarheid en contractflexibiliteit. De aanwezigheid van phoenixNAP op zes strategische wereldwijde locaties is ook belangrijk voor NutPile Networks, omdat het een uitstekende ervaring kan garanderen voor de gebruikers van NutPile wereldwijd.

VOORDELEN

Een van de belangrijkste voordelen van de oplossingen van phoenixNAP voor NutPile Networks is de verminderde noodzaak om tijd te besteden aan het beheren van netwerkbronnen. De NutPile-teams kunnen zich nu beter concentreren op het ontwikkelen van de applicaties die op de servers draaien en het verbeteren van de gebruikerservaring.

phoenixNAP biedt de benodigde middelen direct en op een manier die zowel omhoog als omlaag kan worden geschaald. Ze worden geleverd tegen een pay-per-use-model, waardoor NutPile Networks niet hoeven te worden opgesloten in starre overeenkomsten.

"Ik snap het phoenixNAP als een belangrijke speler voor ons in de toekomst wat betreft het kunnen plannen en schalen in een flexeen goede manier waarop we kunnen groeien als dat nodig is "

-Mike Paradis, projectbeheer / netwerkingenieur, NutPile Networks