Namecheap

CASE STUDY

Namecheap

Hoe Namecheap zorgt voor gestroomlijnde wereldwijde schaalvergroting met phoenixNAP's Bare Metal Cloud

Namecheap, opgericht in 2000, is de op een na grootste domeinnaamregistrar ter wereld, met meer dan 15 miljoen domeinen in beheer. Naast zijn rijke domeingerelateerde productlijn biedt deze in Phoenix gevestigde techgigant betaalbare managed webhosting, dedicated servers, VPS en cloud hostingoplossingen, evenals beveiligings- en privacygerelateerde diensten. Het bedrijf is voornamelijk actief op de Amerikaanse markt en bedient momenteel meer dan drie miljoen klanten.

Namecheap's server infrastructuur is ondergebracht in phoenixNAPvlaggenschip data center in Phoenix, Arizona. In het afgelopen decennium hebben de twee bedrijven een sterke, langdurige zakelijke relatie opgebouwd waarin wederzijdse groei, ondersteuning en ontwikkeling centraal staan. Tien jaar later is Namecheap nu een toonaangevende wereldwijde domeinregistreerder met phoenixNAP ondersteuning van de snelle groei bij elke stap door betrouwbare en in hoge mate aanpasbare infrastructuuroplossingen te bieden.

Naast het gebruik phoenixNAP's colocatie en Hardware-as-a-Service oplossingen maakt Namecheap ook gebruik van phoenixNAP's Bare Metal Cloud platform om vrijwel onmiddellijk API-aangedreven mogelijk te maken server bevoorrading op wereldwijde schaal.

phoenixNAP speelde een belangrijke rol bij het leveren van hoogwaardige diensten aan onze klanten, wat onze snelle groei en expansie door de jaren heen heeft versterkt. Onze relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en ondersteuning. Elke keer dat we problemen ondervonden, phoenixNAP reageerde snel en loste eventuele problemen op zonder de beschikbaarheid van onze diensten te beïnvloeden.

Matt Russell, chef Cloud Officier, Namecheap

UITDAGING

De kritieke infrastructuur van Namecheap is gebaseerd op op maat gemaakte dedicated servers gehuisvest in colocatie van derden data centers. Zonder de financiële en operationele overhead die gepaard gaat met het beheren van een data center, Namecheap kan zich uitsluitend richten op het leveren van superieure diensten aan zijn klanten en het investeren in verdere productontwikkeling.

Hoewel de speciale computerinfrastructuur Namecheap prestaties en beveiliging biedt om zijn diensten over de hele wereld te leveren, was het bedrijf op zoek naar een manier om te versnellen server provisioning en implementatie. De tijd die nodig is om robuust te implementeren server infrastructuur en verbinding maken met het netwerk kan dagen of weken duren, en vereist vaak een uitgebreide planning. Om deze processen te versnellen en zijn snelle wereldwijde uitbreidingsstrategie te ondersteunen, had Namecheap een gevestigde infrastructuurprovider nodig met een aanwezigheid in belangrijke wereldwijde markten die on-demand API-gestuurde speciale servers.

Naast naadloze wereldwijde schaalbaarheid vereist Namecheap ook dat zijn infrastructuurprovider hoge overdrachtssnelheden, wereldwijde netwerkconnectiviteit met lage latentie en flexmogelijke bandbreedte-opties. phoenixNAP's Bare Metal Cloud server platform was in staat om volledig te voldoen

Namecheap's vereisten met betrekking tot geautomatiseerde fysieke server provisioning, wereldwijde schaalbaarheid en netwerksnelheid en bandbreedtecapaciteit.

OPLOSSING

Bare Metal Cloud is een toegewijde server platform waarmee gebruikers fysieke machines kunnen implementeren en beheren met cloudzoals gemak en behendigheid. Met ingebouwde ondersteuning voor geautomatiseerde provisioning kunnen gebruikers voor algemene doeleinden, rekenkracht of voor geheugen geoptimaliseerd gebruik maken server instanties in minder dan twee minuten over meerdere data centers in de VS, Europa en Azië. Deze automatisering-eerst-architectuur wordt mogelijk gemaakt via een robuuste API. Inrichten van een server instantie is net zo eenvoudig als het maken van een enkele HTTP-aanroep naar de BMC API of door Infrastructure as Code tools te gebruiken. Bare Metal Cloud biedt gecertificeerde IaC-modules voor Terraform, Ansible, Pulumi, Chef, Puppet en nog veel meer.

Gebruikers kunnen 20+ vooraf geconfigureerde implementeren server instanties die verschillende combinaties van CPU-vermogen, geheugen en netwerkcapaciteit bieden om zelfs de meest veeleisende workloads te ondersteunen. Bare Metal Cloud servers zijn uitgerust met de volgende generatie Intel-processors, razendsnelle NVMe-schijven, RAM-capaciteit tot 768 GB en een netwerksnelheid van 50 Gbps. Het resourceverbruik wordt standaard per uur gefactureerd, maar gebruikers kunnen kiezen voor maandelijkse en jaarlijkse reserveringen om kortingen te krijgen en hun IT-uitgaven te optimaliseren. Hetzelfde factureringsmodel is van toepassing op budgetvriendelijke bandbreedtepakketten die tot 500 TB wereldwijde gegevensoverdracht tegen gereduceerde prijzen bieden.

"met Bare Metal Cloud, waren we in staat om binnen enkele minuten hoogwaardige fysieke services te leveren op meerdere geografische locaties via eenvoudige aanroepen naar de API. We hebben de vrijheid om te voorzien server instanties die zijn geoptimaliseerd voor reken- of geheugenintensieve workloads. Dit zorgt ervoor dat onze systemen nooit overbelast raken, wat het voor ons gemakkelijk maakt om 99.99% beschikbaarheid te behouden. Bovendien is alles open-source en hoeven we ons geen zorgen te maken over vendor lock-in. Er zijn geen eigen technologieën, wat erg belangrijk voor ons is."

Matt Russell, chef Cloud Officier, Namecheap

VOORDELEN

Met BMC heeft Namecheap zijn server leveringstermijnen van dagen en weken tot minuten. Het bedrijf is in staat om op een meer flexibele en responsieve manier te voldoen aan de toenemende vraag van klanten over de hele wereld door te implementeren servers via de API en Infrastructure as Code engines. BMC heeft Namecheap ook geholpen bij het versnellen van zijn go-to-market-strategie en het uitbreiden van zijn voetafdruk op de Amerikaanse, Europese en Aziatische markten. Vrij van hardware- en infrastructuurbeheerverantwoordelijkheden, kan Namecheap zich meer richten op het vergroten van de winst door nieuwe klanten te werven in voorheen onontgonnen markten. Het bedrijf zette een wereldwijde uitbreidingsstrategie voort die erop gericht is betaalbare en betrouwbare webhostingservices dichter bij klanten over de hele wereld te brengen.

"We zijn verheugd om aan onze wereldwijde uitbreidingsreis te beginnen met: Bare Metal Cloud. Een vertrouwde partner hebben, zoals phoenixNAP by our side geeft ons gemoedsrust in termen van beschikbaarheid, prestaties en veiligheid. In de toekomst hebben we hoge verwachtingen van toekomstige successen en dat geloven we phoenixNAP zal opnieuw een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van onze groei op wereldschaal."

Matt Russell, chef Cloud Officier, Namecheap
Namecheap

IN EEN OOGOPSLAG

 • CLIËNT
  Namecheap, Inc
 • LOCATIE
  Phoenix, Arizona
 • ZAKELIJKE FOCUS
  Domeinnaamregistrar en aanbieder van webhostingservices.
 • KWESTIE
  Geautomatiseerde, API-gestuurde inzet van krachtige, speciale computerresources op diverse geografische locaties.
 • OPLOSSING
  phoenixNAP's Bare Metal Cloud
 • RESULTAAT
  Verminderd hebben server implementatietijden van weken tot minuten, profiteerde Namecheap van verbeterde zakelijke flexibiliteit en snellere time-to-market op wereldwijde schaal.

Lees meer phoenixNAP's succesverhalen

itpilot ApS

Data Security Cloud Helps itpilot Establish a Secure, HIPAA-Ready Presence in the US Market

READ MORE

Glimpse

Glimpse tests its CI/CD workloads on Bare Metal Cloud to ensure faster release cycles through automated server provisioning.

READ MORE

My Party Album Inc.

Bare Metal Cloud Helps My Party Album Inc. Lower Infrastructure Spending

READ MORE

Namecheap

How Namecheap Ensures Streamlined Global Scaling with phoenixNAP’s Bare Metal Cloud

READ MORE

Namecheap

Ontdek hoe Namecheap zorgt voor gestroomlijnde wereldwijde schaalvergroting met phoenixNAP's Bare Metal Cloud?

PDF downloaden