Case Study

Ligris is een advocatenkantoor met een instinctieve conciërge mentaliteit, gericht op het verstrekken van juridisch advies met veel aandacht voor detail. Het biedt juridisch advies op de volgende gebieden: Title & Settlement Services, Residentieel Real Estate, Commercial Real Estate Law, Business Law, Trust & Estates en Tax Services. De advocaten van Ligris werken samen met individuen, families, bedrijfseigenaren, ontwikkelaars, hypotheekmakelaars, evenals residentiële en commerciële kredietverstrekkers bij alle aspecten van een transactie, inclusief het oplossen van eventuele uitdagingen en problemen die zich voordoen.

UITDAGING

De afgelopen jaren is Ligris zowel autonoom als door acquisities snel gegroeid. Een van de grootste uitdagingen waarmee het bedrijf werd geconfronteerd, was het onvermogen om te schalen vanuit een IT-infrastructuurstandpunt.

Ligris vertegenwoordigt verschillende grote banken en is onderhevig aan strikte auditvereisten, waaronder redundantie, strikte RTO- en RPO-richtlijnen en scheiding van klantgegevens. Ligris wendde zich tot het technische team van phoenixNAP voor hulp bij het ontwerpen van een netwerk dat aan al deze vereisten zou voldoen en het bedrijf de concurrentie voor zou blijven.

"Een van de problemen die naar voren kwamen was dat onze klanten niet wilden dat hun gegevens werden opgeslagen bij de gegevens van andere klanten, vooral als we overstapten op een colocatiemodel."

Ligris heeft onlangs een nieuw zusterbedrijf van het advocatenkantoor, Ligris Tax Services, aangekondigd. Met de middelen van phoenixNAP konden ze nieuwe servers opstarten en binnen een paar uur de juiste licenties krijgen.

"In plaats van dat we hardware, koelmachines, back-ups van de stroomvoorziening moesten kopen, setup en installatie moesten doen, die allemaal 1-2 weken zouden duren, hadden we dezelfde dag onze volledige IT-infrastructuur voor het nieuwe bedrijf."

OPLOSSING

Als private cloud-omgeving met een flexibel beheermodel, pakte PhoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC) de beveiligings- en prestatie-uitdagingen van Ligris aan. Na verschillende telefonische vergaderingen om de behoeften van Ligris te bespreken, bood phoenixNAP een oplossing en zette het binnen enkele uren zijn IT-infrastructuur op.

"phoenixNAP bood onmiddellijk een oplossing die direct inspeelde op onze zorgen over prestaties en gebruikerservaring. Ze hebben hun aanbevolen Managed Private Cloud, wat een volledig privéomgeving is die al onze gegevens zou kunnen scheiden, samen met flash-arrays.

“De communicatie met mijn vertegenwoordigers op phoenixNAP was erg indrukwekkend. Ze reageerden buitengewoon snel en stelden alle juiste vragen om ervoor te zorgen dat ze de juiste technische teams samenbrachten om het project te structureren. Ik heb een paar andere colocatie behandeld data center bedrijven die probeerden iemand een e-mail van een telefoontje terug te laten sturen, waren een pijnlijk proces.

"phoenixNAP's klantenservice is een van de beste die ik in elke branche heb gezien. Als je ermee omgaat phoenixNAP, je hebt niet het gevoel dat je gewoon een telefoontje bent in een callcenter dat wacht om te praten met iemand die je doorverwijst naar een specialist. "

VOORDELEN

Met de Managed Private Cloud van phoenixNAP kan Ligris hun klanten en klanten het maximale privacy bieden, zonder concessies te doen aan de prestaties. Het kan ook gelijke tred houden met de evoluerende technologieën om te blijven voldoen aan de eisen en verwachtingen van zijn klanten.

“In de wereld van vandaag, waar technologie sneller dan ooit verandert en verbetert, moet je op één lijn zitten met een partner waarmee je altijd in contact kunt komen; iemand die eerlijk tegen je is en niet probeert je het nieuwste en beste te verkopen, wat misschien niet nodig is. U hebt iemand nodig met een zeer bekwaam technisch team dat uw behoeften kan begrijpen en ook kan helpen om efficiënt problemen op te lossen. phoenixNAP was een van de beste stappen die we als organisatie hebben gemaakt en heeft ons in staat gesteld naadloos te schalen. ”

“Met extra medewerkers en gebruikers zijn we constant op zoek naar extra aankopen servers, voeg meer bandbreedte toe, upgrade oude machines, enz. Dit was niet alleen inefficiënt en tijdrovend, maar het begon ook onbetaalbaar te worden. We hadden een beter model voor ons netwerk nodig om snel te kunnen opschalen en niet alleen de extra gebruikers van de organisatie bij te houden, maar ook de evoluerende technologie. "

- Christos Viores, Esquire, Chief Operating Officer, Ligris