Glimp

Glimp

DEVOPS TAKEN STROOMLIJNEN MET BARE METAL CLOUD

Glimpse test zijn CI/CD-workloads op Bare Metal Cloud om snellere vrijgavecycli te garanderen door geautomatiseerde server Bevoorrading.

Glimpse is een snelgroeiend online lidmaatschapsplatform dat is gebouwd om digitale makers in staat te stellen hun inhoud te delen, promoten en er geld mee te verdienen. Via diverse opties voor het opslaan en delen van multimedia maakt het platform het voor makers gemakkelijk om een ​​online abonnementsbedrijf te starten en te laten groeien.

De kernactiviteiten van Glimpse draaien om een ​​gebruiksvriendelijke en zeer intuïtieve web- en mobiele applicatie die klantgegevens, uitwisseling van inhoud, betalingsinformatie en communicatie tussen makers en consumenten afhandelt. Gebruikers kunnen sponsoring op meerdere niveaus opzetten, content aan de poorten toevoegen, prijzen onderweg wijzigen en betalingen rechtstreeks van hun fans ontvangen. Het tokensysteem van Glimpse zorgt voor hogere inkomsten in vergelijking met vergelijkbare platforms, waardoor het een uitstekende keuze is voor het ontwikkelen van een online abonnementsbedrijf.

Het ontwikkelingsteam van Glimpse maakt gebruik van DevOps-principes en -praktijken om nieuwe functies en functionaliteiten sneller aan de productie te leveren met regelmatige updates van de bestaande codebase van de app. Door agile methodologieën te implementeren, hebben ze de releasecyclus kunnen versnellen en hoge faalpercentages van de build kunnen elimineren. Dit heeft geresulteerd in een efficiëntere levering van kwaliteitscode aan de productie.

Om deze agile ontwikkelmethode te ondersteunen, had Glimpse een robuuste server infrastructuur die superieure prestaties, meer controle over de beveiliging en verbeterde flexvermogen. Hun ontwikkelteam testte de workloads op phoenixNAP's Bare Metal Cloud. Als DevOps-georiënteerde server platform, Bare Metal Cloud kon voldoen aan alle eisen van Glimpse op het gebied van automatisering server provisioning, wereldwijde schaalbaarheid en integraties met automatiseringstools van derden.

"Bare Metal Cloud leek perfect bij ons te passen omdat het ons alle DevOps-tools en -bronnen bood die we al gebruikten. Een ander groot pluspunt voor ons was het feit dat Bare Metal Cloud is gebouwd op open-sourcetechnologieën, net als het grootste deel van onze omgeving. We willen niet opgesloten raken in propriëtaire technologieën, en Bare Metal Cloud stelt ons in staat om omgevingen en apps te bouwen die passen bij onze specifieke behoeften."

Michael Burns, mede-oprichter, Glimpse

UITDAGING

De Glimpse-app draait voornamelijk in een gecontaineriseerde omgeving. De kerninfrastructuur bevindt zich in Kubernetes-clusters verspreid over talloze locaties die met elkaar communiceren via een API. CloudEr werden ook op gebaseerde diensten zoals Kube Prometheus Stack, Tiller en EFK geïmplementeerd om het beheer en de monitoring van de omgeving te stroomlijnen. Het platform maakt gebruik van open-source tools en technologieën zoals GNU/Linux en PVE. Daarnaast vertrouwt het ontwikkelteam van Glimpse ook sterk op Infrastructure as Code (IaC)-tools om geautomatiseerde server provisioning en op code gebaseerd infrastructuurbeheer.

phoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC)-platform geeft Glimpse alle IT-resources die het nodig heeft om efficiënte DevOps-workflows op te zetten en te onderhouden. Het bedrijf testte ook Bare Metal Cloud om de mogelijkheid te beoordelen om een ​​deel van zijn werklasten ernaartoe te verplaatsen. Als een door automatisering aangedreven platform, Bare Metal Cloud biedt extra flexmogelijkheid voor het Glimpse-team om IaaS-resources in te richten en te beheren, terwijl ze bestaande DevOps-tools gebruiken

"Om onze workloads te ondersteunen, hebben we een infrastructuur nodig die snel, betrouwbaar en flexibel is. Bij het kiezen van een infrastructuuroplossing zijn we op zoek naar eenvoudige selfservice, wereldwijde schaalbaarheid en ondersteuning voor automatisering via API's. phoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC) voldoet nu aan al onze behoeften, maar we zien Bare Metal Cloud als een platform waarmee we in de toekomst makkelijker kunnen schalen. We hielden van de mogelijkheid om onze favoriete Infrastructure as Code-tools te gebruiken om te voorzien server clusters automatisch zonder gebruik te maken van het webgebaseerde dashboard."

Predrag Aleksić, teamleider – systeemingenieur, Glimpse

OPLOSSING

In een poging om één enkele oplossing te vinden die al hun uitdagingen zou aanpakken, besloot het Glimpse-ontwikkelteam om hun CI/CD-workloads te testen op phoenixNAP's Bare Metal Cloud platform.

Prestatie

Als single-tenant, niet-gevirtualiseerd server platform, Bare Metal Cloud voorzag Glimpse van speciale computerbronnen en snelle, door Intel aangedreven servers. Dankzij het prestatiepotentieel kan Glimpse de prestaties aanzienlijk verbeteren bij het uitvoeren van geautomatiseerde integratieworkloads met Jenkins. Als gevolg hiervan zijn ze in staat om de efficiëntie van hun CI/CD-pijplijn te verbeteren voor lagere faalpercentages bij builds en snellere code-releases.

Infrastructuur als code met Terraform en Ansible

Gebruikmaken van verschillende IaC-tools met: Bare Metal Cloud, kan Glimpse de inrichting en schaling van resources automatiseren. Het team werkt voornamelijk met Terraform en Ansible, die beide zijn geïntegreerd met Bare Metal Cloud. Terraform faciliteert het beheer van alle kritieke IT-resources en Bare Metal Cloud wordt geleverd met een gecertificeerde Terraform-module. Dit maakt het gemakkelijker om fysieke te implementeren en te beheren servers met eenvoudige code-instructies.

De Terraform-module communiceert met de Bare Metal Cloud API. Glimpse kon Terraform meteen gebruiken om clusters van servers over verschillende geografische locaties. Het Glimpse-team hoefde geen aangepaste Terraform-integraties te bouwen.

Naast Terraform maakt Glimpse ook gebruik van Ansible voor configuratiebeheer en schaalbewerkingen met betrekking tot Kubernetes-clusters. Ansible speelt ook een belangrijke rol bij het automatiseren van beveiligingsmaatregelen voor hun Kubernetes-clusters. Bare Metal Cloud wordt geleverd met een op maat gemaakte Ansible-module die het beheren van omgevingen en beveiligingsconfiguraties net zo eenvoudig maakt als het schrijven van een paar regels code.

Schaalbaarheid

Het aanbieden van meer dan 20 verschillende server instantietypes, Bare Metal Cloud stelt Glimpse in staat computer- en geheugengeoptimaliseerd te implementeren server gevallen in minuten. Beschikbaar in Phoenix, Ashburn, Singapore en Amsterdam, geoptimaliseerd voor geheugen server gevallen in minuten. Verkrijgbaar in Phoenix, Ashburn, Singapore en Amsterdam, Bare Metal Cloud stelt Glimpse in staat om zijn workloads op verschillende locaties te repliceren door gebruik te maken van bliksemsnelle overdrachtssnelheden tot 50 Gbps. Dit heeft de gemiddelde hersteltijd verkort en het voor Glimpse mogelijk gemaakt om hun app dichter bij de edge te brengen, waardoor de time-to-market-tijdframes worden verkort.

Lagere kosten

Glimpse kan zijn infrastructuuruitgaven optimaliseren met factureringsopties op basis van betalen per gebruik. Bare Metal Cloud gebruik wordt gefactureerd op uurbasis, waardoor het Glimpse-team de kosten kan optimaliseren en de noodzaak om kapitaal uit te geven aan ongebruikte server bronnen. Daarnaast kan Glimpse reserveren server instanties voor een langere periode en profiteer van prijskortingen. Naast de facturering per uur, Bare Metal Cloud biedt maandelijkse en jaarlijkse reserveringen tegen een lagere prijs.

"Dat Bare Metal Cloud is een gecertificeerde Terraform-aanbieder is van cruciaal belang voor ons. Terraform is een essentiële tool voor ons, waarmee we kunnen beheren servers, Kubernetes-clusters en andere bronnen. Nadat we de BMC Terraform-provider hadden geïnstalleerd, konden we snel een cluster van: servers en verwijder het met slechts een paar regels code."

Predrag Aleksić, teamleider – systeemingenieur, Glimpse

VOORDELEN

Bare Metal Cloud levert het ontwikkelteam van Glimpse een kant-en-klare infrastructuuroplossing. Het bevorderen van een automatisering-first benadering van infrastructuur, Bare Metal Cloud zorgt voor een snellere time-to-market, verbeterde flexibiliteit en versnelde ontwikkelingsworkflows. Het biedt het Glimpse-ontwikkelteam alle benodigde tools en middelen voor het bouwen en uitvoeren van succesvolle CI/CD-pijplijnen op één plek. 

  • Meer flexibiliteit en controle over infrastructuuruitgaven met facturering per uur en voordelige reserveringsopties
  • Mogelijkheid om gebruiksklare IaC-modules en andere automatiseringstechnologieën te gebruiken om snellere provisioning en eenvoudiger resourcebeheer op schaal mogelijk te maken
  • Verbeterde wendbaarheid door versnelde vrijgavecycli
  • Betrouwbare prestaties en meer vrijheid om omgevingen aan te passen op basis van specifieke vereisten
  • Wereldwijde schaalbaarheid gemakkelijk gemaakt in de VS, Europa en Azië
  • fysieke levering servers in minuten zonder de noodzaak om de onderliggende infrastructuur te beheren

"We volgen de ontwikkeling van Bare Metal Cloud vanaf het begin nauwgezet. Het is snel uitgegroeid tot een krachtig platform dat inspeelt op de behoeften van organisaties als Glimpse. We hebben fysieke nodig serverwordt afgeleverd bij cloud snelheid, maar zonder de complexiteit van de configuratie. Bare Metal Cloud rekent af met die uitdagingen en zorgt voor een stabiele en krachtige server platform voor het uitvoeren van DevOps-specifieke workloads. We zijn benieuwd waar Bare Metal Cloud brengt ons hierna."

Predrag Aleksić, teamleider – systeemingenieur, Glimpse

Glimp PDF downloaden