Glimp

CASE STUDY

Glimp

Glimpse maakt DevOps-processen mogelijk en verlaagt de infrastructuurkosten met 70% met phoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC)

Glimpse is een online lidmaatschapsplatform waarmee makers van digitale inhoud hun abonnementsactiviteiten kunnen laten groeien. Met de mogelijkheid om meerlagige sponsoring op te zetten, content te openen, prijzen onderweg aan te passen en betalingen en fooien rechtstreeks van hun fans te accepteren, kunnen videomakers consistente inkomstenstromen genereren. Het tokenisatiesysteem zorgt voor hogere inkomsten in vergelijking met veel andere vergelijkbare platforms, waardoor Glimpse een uitstekende keuze is voor het ontwikkelen van een online op abonnementen gebaseerd bedrijf.

Glimpse was toegewijd aan het consequent verbeteren van de ervaring voor makers van inhoud en consumenten, en wilde de releasecycli versnellen en tegelijkertijd zorgen voor foutgevoelige implementatie-builds. De traditionele ITSM-opzet met een gecentraliseerde infrastructuur en gescheiden ontwikkelings- en operationele teams werd grotendeels als inefficiënt beschouwd om deze doelen te ondersteunen. Om de efficiëntie te verhogen en een betere samenwerking te garanderen, besloot het bedrijf DevOps-principes en -technologieën te implementeren, waardoor het sneller kon coderen en nieuwe functies kon uitrollen.

"Door de toepassing van DevOps-principes konden we efficiënter samenwerken en de resultaten van ons werk verbeteren. Door ons te voorzien van kritieke IT-middelen, phoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC) helpt ons te zorgen voor een gestroomlijnde, productieve en kostenefficiënte ontwikkeling."

Michael Burns, mede-oprichter, Glimpse

UITDAGING

Als snelgroeiend bedrijf was Glimpse op zoek naar een manier om zijn IT-infrastructuur en ontwikkelingsstroom te optimaliseren om continue iteratie en versnelde releasecycli te garanderen. Glimpse erkende de barrières van traditionele ITSM-instellingen en besloot DevOps-tools en -principes toe te passen voor verbeterde IT-efficiëntie. De specifieke uitdagingen waarmee het bedrijf werd geconfronteerd, zijn onder meer:

 • Inefficiënte ITSM-afdelingsinstellingen
 • Cycli met lange afgifte (weken, zelfs maanden)
 • Hoge faalpercentages bij het bouwen
 • Onvermogen om snel te coderen en te innoveren

Door de toepassing van DevOps-methodologieën kon Glimpse deze uitdagingen aangaan. DevOps is een set van regels, principes en technologieën en helpt bij het stroomlijnen van Development en Operations-taken. DevOps-praktijken zijn sterk gericht op automatisering en vertrouwen op het gebruik van API's, containers en infrastructuur als codetools om snellere en foutgevoelige implementaties te garanderen.

DevOps-principes:
 • Wendbaarheid van teams en infrastructuur
 • Automatisering van test- en implementatieprocessen
 • Infrastructuur als codebeheer
 • Continue integratie / continue implementatie (CI / CD)

Om deze principes in hun organisaties mogelijk te maken, had Glimpse een IT-infrastructuur nodig die hun DevOps-tools en -technologieën kon ondersteunen. Ze waren op zoek naar een oplossing die gemakkelijk kon worden opgezet en geschaald, en tegelijkertijd uitstekende prestaties kon garanderen. De beschikbaarheid van enterprise-grade IT-middelen op een opex-gebaseerd model was een andere belangrijke vereiste voor het team, omdat ze op zoek waren naar kostenefficiëntie.

"We hadden het gevoel dat traditionele infrastructuur ons zou kunnen beperken in onze inspanningen om DevOps volledig te implementeren. We hadden een hoog niveau van schaalbaarheid nodig omdat we niet zeker wisten in welk tempo het product zich zal ontwikkelen en we wilden ervoor zorgen dat we gemakkelijk kunnen opschalen in het geval van plotselinge pieken in de vraag."

Michael Burns, mede-oprichter, Glimpse

OPLOSSING

In een poging om knelpunten in het infrastructuurbeheer te minimaliseren en maximale efficiëntie te garanderen, koos Glimpse phoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC). Als een zeer aanpasbare multi-tenant cloud platform, MPC stelde Glimpse in staat een omgeving te bouwen die was geoptimaliseerd voor hun specifieke behoeften. MPC is beschikbaar op een opex-model en is kostenefficiënt en eenvoudig te schalen, wat Glimpse het gewenste niveau van flexgeschiktheid. MPC wordt volledig beheerd door phoenixNAP's IaaS-specialisten, die nauw samenwerken met het Glimpse-team om ervoor te zorgen dat aan al hun behoeften wordt voldaan. phoenixNAPis wereldwijd data center netwerk ondersteunt verder de doelstellingen van Glimpse om een ​​uitzonderlijke ervaring te bieden aan zijn snelgroeiende gemeenschap van makers van inhoud en consumenten over de hele wereld.

Belangrijkste redenen om te kiezen phoenixNAP:

 • phoenixNAPDoor de wereldwijde aanwezigheid van Glimpse is de applicatiestack beter bestand tegen storingen.
 • Uptime van infrastructuur en ondersteuning door de phoenixNAP team voldeed aan de vereisten van Glimpse.
 • De totale kosten van MPC in vergelijking met een publiek Cloud oplossing waren 70% lager.

"phoenixNAP's MPC was voor ons een ideale oplossing voor alle statistieken. Onze tests hebben aangetoond dat het geavanceerde prestaties kan leveren tegen een betaalbare prijs. Voor hetzelfde bedrag dat we zouden uitgeven aan Public Cloud, kunnen we grotere VM's en betere prestaties krijgen met phoenixNAP's MPC. Deze kostenefficiëntie was een van de belangrijkste redenen waarom we voor het platform hebben gekozen."

Predrag Aleksić, teamleider – systeemingenieur, Glimpse

Implementeren van DevOps-tools en -processen op MPC

Dankzij het hoge aanpassingsniveau dat beschikbaar is met MPC, kon Glimpse het eenvoudig integreren met DevOps-tools en -technologieën. Een volledig geautomatiseerde werkplaats werd op maat gemaakt om de omgeving in korte tijd om te zetten in Infrastructure as Code. Aangedreven door VMware, maakt MPC ook eenvoudige Kubernetes-integratie mogelijk, die de basis vormen van de Glimpse-omgeving.

Een container-first-omgeving maken

De kerninfrastructuur van Glimpse is sterk afhankelijk van VMware, evenals open-source tools en technologieën zoals GNU / Linux, PVE en Kubernetes. Het team heeft een container-first-beleid aangenomen om snelle implementaties en grotere portabiliteit van applicaties te garanderen servers, en een grotere algehele efficiëntie als het gaat om codewijzigingen en -updates. Cloud-gebaseerde services rond Kubernetes, zoals Kube Prometheus Stack, Tiller en EFK, werden ook geïmplementeerd voor eenvoudiger omgevingsbeheer en monitoring.

Infrastructuur als codebeheer

Met behulp van Terraform, een populaire Infrastructure as Code-tool, faciliteerde Glimpse het beheer van alle kritieke IT-bronnen. Terraform communiceert met VMware vCenter API in MPC en is een uitgebreide oplossing voor het beheren van verschillende aspecten van de VMware-omgeving, zoals IP's, rekenbronnen, netwerken en VM's. De integratie tussen Terraform en MPC werd mogelijk gemaakt door een efficiënte samenwerking van Glimpse en phoenixNAP teams.

Orkestratie en beheer

Na de installatie van de omgeving implementeerde het Glimpse-team Ansible voor configuratiebeheer. Met behulp van de YAML-syntaxis voor het uitdrukken van zijn playbooks, is Ansible een eenvoudige en efficiënte tool voor het realiseren of schalen van Kubernetes-cluster. Glimpse gebruikt Docker, maar is van plan over te schakelen naar ContainerD, een lichtgewicht replica van Docker in zijn Kubernetes-cluster, maar Ansible maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen de verschillende opties in verschillende codeopdrachten. Voordat Glimpse nieuwe rekenknooppunten toevoegt en upgrades uitvoert, heeft Glimpse eerst een demo-omgeving gemaakt om de configuratie te testen. Alle drie fasen - instellen, upgraden en testen - werden geautomatiseerd om repetitieve taken te stroomlijnen.

Beveiligingsbeleid instellen en sleutelbeheer

Tussen de drie beveiligingsniveaus voor Kubernetes-clusters aanbevolen door Center for Internet Security (CIS) Benchmark - bevoorrecht, baseline / standaard en beperkt - implementeerde Glimpse de middelste (baseline / standaard). De aanbevolen voorzorgsmaatregelen zijn geautomatiseerd via Ansible, waar de benodigde configuratiebestanden zijn toegevoegd om alle elementen bloot te leggen en ervoor te zorgen dat hetzelfde beveiligingsniveau wordt toegepast voor elk nieuw cluster dat wordt gemaakt. Dit beveiligingsbeleid is ook herzien in samenwerking met beveiligingsspecialisten van phoenixNAP, die hebben bijgedragen aan een goede implementatie.

Voor sleutelbeheer gebruikt Glimpse Hashicorp Vault, die programmatisch cryptografische sleutels, tokens en geheimen opslaat. Daarnaast gebruikt Glimpse Consul ook voor gedistribueerde opslag van sleutelwaarden.

CI / CD inschakelen

Als een van de pijlers van de DevOps-methodologie is de pijplijn voor continue integratie / continue levering (CI / CD) de sleutel tot het waarborgen van de efficiëntie van de ontwikkeling. Om dit mogelijk te maken, gebruikt Glimpse Jenkins, dat hun 15 ontwikkelaars helpt efficiënt samen te werken. Door middel van programmatisch gecodeerde pijplijnen doet Jenkin alles, van de initiële Git-push en het creëren van een Docker-image tot het pushen van code naar productie, wat een voorbeeld is van een succesvolle implementatie van automatisering voor snellere ontwikkeling.

"We hebben een geweldige samenwerking gehad met de phoenixNAP team toen we MPC voor het eerst implementeerden en dit ging de afgelopen jaren door sinds we op het platform zaten. We houden van het aanpassingspotentieel van de oplossing, maar ook van het feit dat phoenixNAP team maakt zich zorgen over certificaten, alerts, monitoring etc. in plaats van ons. De SLA was flexbaar en 100% betrouwbaar."

Michael Burns, mede-oprichter, Glimpse

VOORDELEN

De flexDankzij de geschiktheid van MPC kon Glimpse het platform aanpassen aan zijn behoeften en integratie met verschillende DevOps-tools mogelijk maken. Als zodanig vormde het een basis voor het Glimpse-team om verschillende IT-processen te automatiseren voor meer productiviteit en efficiëntie. Dit stelde het in staat om zijn productie en groei te versnellen en ervoor te zorgen flexhet vermogen om zich aan te passen aan opkomende trends en vereisten.

 • Verhoogde kostenefficiëntie in vergelijking met een publiek cloud oplossing.
 • Hogere ontwikkelingsefficiëntie door automatisering van repetitieve taken.
 • Verbeterde wendbaarheid door versnelde releasecycli.
 • Consistente prestaties, aangezien Glimpse nu al meer dan twee jaar hosts op MPC draait.
 • Wereldwijde beschikbaarheid via phoenixNAPis wereldwijd data center netwerk.
 • Efficiënt samenwerken met phoenixNAP's team voor de implementatie en het beheer van infrastructuur.

"Ons team paste zich probleemloos aan de DevOps-principes aan. Voor hen is werken bij Glimpse gewoon een IDE op de desktop. We hebben alle zware infrastructuur van hen geabstraheerd, terwijl ze zich alleen op codering concentreren. Dit zou niet mogelijk zijn zonder phoenixNAP infrastructuur die de kern vormt van al onze strategieën."

Predrag Aleksić, teamleider – systeemingenieur, Glimpse
Glimp

IN EEN OOGOPSLAG

 • CLIËNT
  Glimp Media, LLC
 • LOCATIE
  Clark County, Nevada
 • ZAKELIJKE FOCUS
  Online lidmaatschapsplatform voor digitale makers om inhoud te verspreiden en er inkomsten mee te genereren.
 • KWESTIE
  • Inefficiënte ITSM-afdelingsinstellingen
  • Lange afgiftecycli (weken of zelfs maanden)
  • Hoge faalpercentages bij het bouwen
  • Onvermogen om snel te coderen en te innoveren
 • OPLOSSING
  phoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC), een sterk op maat gemaakte omgeving aangedreven door VMware.
 • RESULTAAT
  • 70% lagere kosten t.o.v. een publiek cloud oplossing
  • Lagere uitvalpercentages in vergelijking met traditionele ITSM-instellingen
  • Slimme, snelle en veilige storingen met behulp van de DevOps-aanpak
  • Verbeterde frequentie van implementaties door automatisering
  • Verkorte gemiddelde hersteltijd
  • Verkorte time-to-market

Lees meer phoenixNAP's succesverhalen

SpyFu

Bare Metal Cloud Helps SpyFu Eliminate AI Performance Bottlenecks and Cut Cloud Costs by 50%

READ MORE

Kaligent

Data Security Cloud Helps Kaligent Improve Security Posture and Reduce Infrastructure Overhead

READ MORE

itpilot ApS

Data Security Cloud Helps itpilot Establish a Secure, HIPAA-Ready Presence in the US Market

READ MORE

Glimpse

Glimpse tests its CI/CD workloads on Bare Metal Cloud to ensure faster release cycles through automated server provisioning.

READ MORE

Glimp

Ontdek hoe Glimpse DevOps-processen mogelijk maakt en de infrastructuurkosten met 70% verlaagt met phoenixNAP's Managed Private Cloud (MPC)

PDF downloaden