Case Study

Sneaker Server is een IaaS-provider (Infrastructure as a Service) met een gespecialiseerde hostingservice. Het levert praktische en betrouwbare hosting, richt zich op zichzelf op de niche en speelt in op de behoeften van een grotendeels populaire markt: de verzamelbare sneakersmarkt. Het bedrijf is toegewijd aan zijn klanten en besteedt speciale aandacht aan het begrijpen van hun behoeften en het voelen van hun dagelijkse hartslag.

Een steeds groeiend project van een jonge ondernemer, Anthony B., het bedrijf heeft zijn kennisbasis opgebouwd en snel opgeschaald om een ​​belangrijke speler in deze nichemarkt te worden.

Anthony pakte de trend in 2014 op, op zoek naar de beste oplossing om in de rij te komen staan ​​voor online limited edition sneakers en prototypes. Er ontstond een zakelijk idee, dat de technische oplossing bood voor op handen zijnde online releases van sneakers die in handen zouden komen van sneakerheads die ze hartstochtelijk genoeg wilden hebben. Om het speelveld voor echte sneakerfans te egaliseren, werkte hij de succesformule van Sneaker Server uit.

UITDAGING

Bij het inrichten van servers voor de veeleisende sneakers-markt wist de oprichter van het bedrijf, Anthony, gewoon dat dit product ontworpen en geoptimaliseerd moest worden voor een on-demand, sneller dan bliksemsnelle levering. Als extra bonus zouden de technische basisopleidingen en -trainingen worden uitgebreid tot de eindgebruikers. Omdat het de trend in de branche is, heeft de groei van online winkel- en veilingsites gewapende sneakerverzamelaars met betere methoden om de exclusieve schoenen in beperkte oplage op te sporen en op te sporen.

Winkels zoals Suplex in Philadelphia, de online site HG Kicks.com en Flight Club in New York City bieden zeldzame en exclusieve sneakers aan, nemen een deel van hun inventaris op bij het grote publiek en verkopen sneakers in consignatie. Toen NSB een online sneakermarkt ontwikkelde voor deze niche en Foot Locker duizenden fans krijgt, werd de snelle servervoorziening met enorme ondersteuning de standaard van deze industrie, zo niet de vereiste.

OPLOSSING

Als aanbieder van een geoptimaliseerde serverhostingomgeving had Sneaker Server behoefte aan beheerde servers die on-demand werden geleverd en in recordtempo konden worden ingezet om dit aanbod aan haar klanten te kunnen uitbreiden.

Door de urgentie te begrijpen en tegelijkertijd 100% uptime te garanderen en een superieur netwerk te bieden, werd phoenixNAP een waardevolle partner om het idee van deze sneakerverzamelaar te ondersteunen. Naast het leveren van snelle serverproducten zorgde phoenixNAP ervoor dat de servers ook zeer veilig en schaalbaar zijn, met een efficiënte ondersteuning en 24/7 beheer en monitoring door het team van experts.

phoenixNAP is erin geslaagd de gewenste oplossing te leveren door de behoeften van de Sneaker Server-clients te begrijpen en deze binnen een paar uur te leveren, met onwankelbare ondersteuning gedurende het hele proces.

Het team van experts van phoenixNAP heeft mentorschap kunnen bieden voor alle technische uitdagingen, en heeft daarmee de Sneaker Server-business geholpen om te groeien en uit te breiden. Anthony's drive, leerbereidheid en zijn visie hebben op hun beurt phoenixNAP geholpen om de oplossing met succes te leveren.

VOORDELEN

In twee jaar tijd heeft Sneaker Server de infrastructuur van phoenixNAP gebruikt als ruggengraat van zijn bedrijf, om van de initiële opstartfase naar de bloeiende onderneming van vandaag te groeien.

Na de overgang van een andere provider met een uurloon naar de beheerde bare metal-servers van phoenixNAP, heeft het bedrijf zowel zijn klantenbestand als zijn omzet enorm weten te vergroten. Door gebruik te maken van de phoenixNAP-infrastructuur heeft het management van Sneaker Server tijd gewonnen om zijn inspanningen te richten op het wereldwijd verspreiden en het veroveren van nieuwe markten.

Naar eigen zeggen heeft Anthony B., de oprichter van Sneaker Server, veel kennis opgedaan met serverhosting, die hij nu kan delen en delen met zijn gemeenschap en collega's. Dit succesvolle huwelijk van een inzichtelijk idee met professionele diensten van een wereldwijde IT-leverancier kan ook dienen om jonge ondernemende geesten te verleiden om op zoek te gaan naar IT-oplossingen en enkele eigen inventieve ideeën te realiseren.

"Het phoenixNAP-team heeft me veel geleerd en me de kennis gegeven die nodig was om mijn product te bouwen en te doen wat ik nu efficiënt doe: voorziening voor sneakers. ”

-Anthony B., eigenaar en oprichter van Sneaker Server