Case Study

De University of California, Berkeley Department of Statistics wordt consequent gerangschikt als een van de twee belangrijkste graduate-programma's op nationaal niveau. Met undergraduate-, master- en PhD-programma's kent de afdeling ongeveer 100 BA's, 20 MA's en 8 PhD's per jaar toe. Prominente onderzoeksgebieden in de afdeling zijn onder meer Bayesiaanse inferentie, bio-informatica en computationele biologie, causale en grafische modellen, financiële modellering, hoog-dimensionale gegevens, informatietheorie, machine learning, kansrekening, tijdreeksen en overlevingsanalyse.

UITDAGING

Als een van de snelstgroeiende afdelingen bij een van 's werelds toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs, had de UC Berkely Department of Statistics een schaalbare technologieoplossing nodig die kon worden gebruikt om tegemoet te komen aan de facultaire eisen en de behoeften van studenten.

Met een hyperverbonden campus waarin zowel studenten als docenten vaak meerdere apparaten gebruiken voor cursussen, zorgde de eerdere praktijk van het gebruik van klassikale laboratoriummachines voor uitdagingen. Bovendien moesten studenten hun laptops configureren met verschillende besturingssystemen en tools om aan de verschillende eisen van cursussen en professoren te voldoen.

De afdeling moest ook rekening houden met het bestel- en factureringssysteem van de campus, aangezien het de technologische vereisten wilde aanpakken; en een oplossing te vinden die kan worden toegepast zonder buitensporige tijdrovende IT-resources.

OPLOSSING

phoenixNAP public cloud, die VMware's vSphere® gebruikt, stelt UC Berkeley's Department of Statistics in staat om haar studenten een eenvoudige en veilige methode aan te bieden voor toegang tot een gemeenschappelijke werkomgeving.

De cloud-oplossing ondersteunt verschillende besturingssystemen en applicatie-toolsets en biedt een schaalbaar infrastructuurplatform waarmee externe desktop-applicaties of persoonlijke apparaten verbinding kunnen maken. Door gebruik te maken van een zwervende plug-in die op maat is ontwikkeld door phoenixNAP, kan de afdeling snel haar applicaties leveren en implementeren voor VM's als de behoeften en de eisen van studenten / docenten veranderen.

VOORDELEN

Na de selectie van phoenixNAP public cloud is het Department of Statistics in staat geweest om cloud- en computerbronnen te leveren met een hoge mate van flexibiliteit.

Docenten en studenten hebben nu toegang tot alle noodzakelijke applicaties of programma's via een gedeelde en veilige cloudomgeving, waardoor technologische complexiteit wordt verminderd en efficiëntie wordt bevorderd. Dit ontlast ook het IT-beheer en het oplossen van problemen van afdelingsinstructeurs; waardoor ze kunnen lesgeven en communiceren in plaats van te navigeren door computeruitdagingen.

Bovendien konden de verkoop- en boekhoudteams van phoenixNAP de standaardinstellingen op het factureringssysteem enigszins wijzigen om de standaarddrempels te verhogen, die zijn gebaseerd op de hoeveelheid gebruik van de virtuele machine (VM). Hierdoor kon het ministerie van Statistiek uiteindelijk zo veel of weinig VM's gebruiken als nodig was en toch één maandelijkse factuur ontvangen.

“We hebben gekeken naar enkele van de grotere leveranciers, maar niemand kon ons de flexibility en ondersteuning die we nodig hadden om te voorzien servers in de cloud, terwijl we werken binnen de beperkingen van het financiële systeem van de campus. "

-Ryan Lovett, systeembeheerder, UC Berkeley Department of Statistics